Publicat de: damianion | noiembrie 18, 2009

Noutăti primite de la ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Noutăti primite de la ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

 

 • (30.09.2009) Având în vedere propunerea de rezoluţie a UE privind „drepturile sexuale şi reproductive”, care prevede liberalizarea avortului, practicilor sexuale aberante, stilurilor de viaţă riscante şi a promiscuităţii, AFR depune la Consiliul Europei un memoriu de opoziţie.
 • (25.09.2009) Pe 22 septembrie 2009, o comisie prezidenţială publică un raport în care recomandă legalizarea prostituţiei şi a „drogurilor uşoare”. AFR co-semnează, alături de alte 19 organizaţii, o scrisoare adresată preşedintelui Băsescu.
 • (17.09.2009) Parlamentul unional (european) adoptă o rezoluţie prin care cere Lituaniei să modifice legea prin care minorii sunt protejaţi de propagandă homosexuală, bisexuală şi poligamă. Rezoluţia este adoptată cu sprijinul în masă al europarlamentarilor PSD şi cu cel al unor europarlamentari PNL. PSD-iştii au deja o tradiţie în a susţine la Bruxelles poziţii imorale. Puteţi vedea aici cum au votat europarlamentarii români.
 • (21.08.2009) AFR îndeamnă la boicotarea produselor Pepsi – detalii.
 • (17.07.2009) Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, promulgă noul Cod Civil, care defineşte căsătoria ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, interzicând în acelaşi timp „căsătoriile” şi adopţiile homosexuale. AFR s-a implicat activ în dezbaterea publică pe marginea noului Cod, în scopul protejării căsătoriei şi familiei.
 • (30.05.2009) AFR înregistrează la Comisia Socială şi de Muncă a Parlamentului unional o opinie juridică pe marginea proiectului de directivă privind discriminarea pe criterii de orientare sexuală.
 • (22.05.2009) AFR, împreună cu Forul Ortodox Român şi cu Federaţia ProVita din România, organizează în Bucureşti Marşul pentru Familie 2009, în sprijinul valorilor vieţii şi familiei (detalii).
 • (7.05.2009) Odată cu începerea campaniei electorale pentru alegerile unionale din 7 iunie, AFR lansează Buletinul Electoral, conţinând analiza candidaţilor după criterii de valori pro-life şi pro-family.
 • (4.04.2009) Articol pe site: O nouă societate, semnat de Bogdan Mateciuc
 • (22.02.2009) Mai multe organizaţii ale societăţii civile, printre care şi AFR, adresează o scrisoare ambasadorului României la Naţiunile Unite, în legătură cu votul favorabil dat de România pentru acreditarea la ONU a unei organizaţii bănuită că ar promova pedofilia.
 • (17.02.2009) Protest faţă de introducerea „acordului prezumat” la donarea de organe
 • (9.02.2009) Poziţia AFR faţă de noile paşapoarte şi permise de conducere biometrice
 • (3.01.2009) AFR remite reprezentantului Frantei la Natiunile Unite o scrisoare referitoare la declaratia initiată de Franta asupra orientării si identitătii sexuale si prezentată spre semnare si celorlalte state membre ale ONU.
 • (5.11.2008) În trei state americane, cetătenii votează pentru interzicerea căsătoriilor între sodomiti (homosexuali). Numărul statelor americane cu astfel de amendamente la Constitutie creste astfel la 30 – comunicat de presă.
 • (5.11.2008) AFR lansează actiunea AFRVotează, prin intermediul căreia recomandă votarea sau nevotarea unor candidati la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, în functie de pozitia acestora fată de valorile familiei. Accesează pagina AFRVotează pentru Buletinele Electorale judetene.
 • (10.10.2008) În urma campaniei Asociatiei Americane a Familiilor (AFA, www.afa.net) si a sustinătorilor săi din întreaga lume, McDonald’s va rămâne neutră în războiul cultural din jurul „căsătoriilor homosexuale” – detalii.
 • (9.10.2008) Asociatia Pro Vita Bucuresti obtine de la Ministerul Sănătătii Publice recunoasterea faptului că vaccinarea cu Silgard – campanie intentionată de MSP pentru această toamnă, în rândul elevelor de clasa a IV-a – nu este obligatorie. Administrarea acestui vaccin a condus în unele tări la decesul pacientelor (link).
 • (24.09.2008) Nota de Protest atasată celor 12.000 de semnături împotriva unei propuneri de rezolutie a Consiliului Europei privind impunerea „căsătoriilor” homosexuale în statele membre ale CE. Comunicatul de presă aferent acestei actiuni.
 • (19.09.2008) În iunie 2008, Agentia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene a emis un raport în care condamna discriminarea după „orientare sexuală” (numită „homofobie” în documentul respectiv), recomandând statelor membre să adopte măsuri împotriva asa-numitei homofobii. AFR a analizat raportul si a formulat si înaintat o opinie juridică pe marginea acestuia.
 • (19.08.2008) Scrisoare adresată domnului senator Adrian Păunescu, presedinte al Comisiei pentru cultură, artă si mijloace de informare în masă din Senatul României, în privinta anchetării activitătii Institutului Cultural Român (ICR). Vezi si interpelarea adresată ICR în Camera Deputatilor de către Dragos Dumitriu, deputat de Arges.
 • (19.08.2008) Scrisoare deschisă adresată Senatului României în problema proiectului de lege privind acordul prezumat
 • (29.07.2008) AFR lansează un apel la boicotarea localurilor McDonald’s din România, întrucât această companie a decis să se implice activ în lupta împotriva familiei (detalii).
 • (25.07.2008) O asociatie pro-familie din Spania a actionat în instantă pe organizatorii paradei homosexualilor din 2008, pentru „incitare la ură” pe criterii religioase. În cazul înaintat de asociatie se arată că la parada cu pricina, homosexualii au afisat bannere si inscriptii jignitoare la adresa papei Benedict XVI si a crestinilor, în general. Interesant este faptul că legea invocată de asociatie este chiar legea folosită în general de activistii homosexuali atunci când pozează în victime ale „homofobiei” (detalii).
 • (26.06.2008) AFR adresează o scrisoare Ministerului Justitiei din Republica Moldova, cu referire la proiectul de lege privind combaterea discriminării. În scrisoare se arată că asa-zisa „orientare sexuală” nu poate constitui un criteriu de discriminare, nefiind vorba de o trăsătură înnăscută a omului, ci de un comportament sexual deprins. Societatea civilă din Republica Moldova a initiat o petitie prin care solicită Ministerului Justitiei neincluderea „orientării sexuale” în lege.
 • (21.06.2008) AFR adresează o scrisoare de protest Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, referitor la intentia acestei organizatii de a impune statelor membre legalizarea căsătoriilor homosexuale (varianta în limba română)
 • (28.05.2008) Semnează petitia AFR către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei!
 • (21.05.2008) AFR remite Politiei Capitalei o Notă de Protest în legătura cu interzicerea de către fortele de ordine a afisării unui banner la Marsul pentru o Familie Normală desfăsurat în Capitală, luni, 19 mai 2008
 • (13.05.2008) Mai multe organizatii nonguvernamentale românesti au adresat membrilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei un protest fată de aprobarea Rezolutiei 1607/2008 „Accesul la avort fără risc si legal în Europa”, rezolutie întemeiată pe argumente specifice ingineriei sociale si utilitarismului si care face apel într-un mod manipulator la statistici inexistente
 • (8.05.2008) AFR emite si distribuie extensiv un Buletin Electoral privind candidatura domnului Radu Berceanu la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, la alegerile locale programate pentru 1 iunie 2008. Update: În urma votului, Radu Berceanu pierde alegerile din judetul Dolj.
 • (8.04.2008) Congresul Mondial al Familiilor a strâns peste 100 de semnături pe o petitie internatională în sprijinul modificărilor la Codul Familiei din România
 • (31.03.2008) Consiliul Europei împotriva creationismului
 • (20.03.2008) Pozitia Aliantei Familiilor din România fată de manualele de Religie
 • (12.03.2008) Scrisoare adresată de AFR domnului David Pollock, presedinte al Federatiei Umaniste Europene, în urma interventiei acestuia în favoarea introducerii predării teoriei evolutiei în scolile din România (traducere din lb. engleză)
 • (4.03.2008) Scrisoarea deschisă adresată de AFR domnului Cristian Adomnitei, în problema predării evolutionismului în scolile din România
 • (14.02.2008) Congresul Mondial al Familiilor laudă modificările la Codul Familiei din România. Detalii
 • (14.02.2008) Senatul a adoptat în plen modificările la Codul Familiei, modificări prin care căsătoria este definită ca uniune între un bărbat si o femeie (situatia votului aici). Vechea formă folosea termenul ambiguu „soti”, care putea fi invocat de activistii homosexuali pentru a pretinde dreptul la căsătorie pentru persoane de acelasi sex. Activistii homosexuali au încercat să facă presiuni asupra parlamentarilor, prin asociatiile lor internationale, pentru a nu se vota aceste modificări care le diminuează serios sansele să vadă vreodată în România homosexuali „căsătoriti”. AFR a emis un comunicat de presă în sprijinul acestor modificări legislative.
 • (11.01.2008) Deputatul de Arges, Dragos Dumitriu, a adresat o interpelare Institutului Cultural Român (ICR), condus de HR Patapievici, privind participarea ICR, filiala Stockholm, la o manifestare a homosexualilor din această tară. ICR a oferit sustinere financiară unor homosexuali din România pentru deplasarea acestora în capitala Suediei, în vederea participării la o manifestatie specifică homosexualilor. Dl Dumitriu a întrebat: „Cum au promovat cultura participantii români la manifestarea homosexualilor de la Stockholm?” Reprezentantii IRC au răspuns scurt că membrii Consiliului Director al ICR au aprobat proiectul de participare, considerându-l ca fiind unul de „promovare a tolerantei” (?).
 • (29.12.2007) Alianta Familiilor din România lansează proiectul „Raftul Adolescentului”, prin care distribuie în bibliotecile liceelor din tară cărti si materiale despre creationism si morală.
 • (23.10.2007) Alianta Familiilor din România trimite o Scrisoare Deschisă Consiliului Europei cu referire la recenta decizie a Consiliului de a interzice predarea Creationismului în scolile publice.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: