Publicat de: damianion | octombrie 26, 2009

Cine sunt oamenii care se roagă cu putere?

rugaciune 3Cine sunt oamenii care se roagă cu putere?

Faptele apostolilor 4:1-33

 Vs.31 „Dupã ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunati;  toti s-au umplut de Duhul Sfânt, si vesteau Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrãznealã.”

Iacov 5:16 “Mare putere are rugãciunea fierbinte a celui neprihãnit.”

            De multe ori privim la urmările rugăciunii, la impactul pe care dorim sa-l aibă rugăciunea fara sa ne mai concentram asupra la ceea ce trebuie sa se întâmple in viata celui care se roagă. Mulţi creştini privesc doar la ceea ce trebuie sa urmeze după rugăciune si uita sa fie ceea ce trebuie sa fie înainte de rugăciune. Rugăciunea fierbinte a celui neprihănit are mare putere. Aşa dar, este important ca cel care se roagă sa fie preocupat de ceea ce trebuie sa fie el înainte de rugăciune si nu doar de ceea ce trebuie sa primească el in urma rugăciunii.

            Cazul pe care Scriptura îl relatează in Faptele apostolilor 4:1-33, arata cum sunt oamenii, credincioşii care se roagă cu putere. Vedem viata acestora înainte de rugăciune si puterea rugăciunii de care aceştia se bucura prin harul lui Dumnezeu.

1.      Oameni care sunt plini de Duhul Sfânt.

 • Vs.8 „Atunci Petru, plin de Duhul Sfânt, le-a zis: „Mai mari ai norodului si bãtrâni ai lui Israel!”

2.      Oameni care se încred in Dumnezeu.

 • Vs.29-30 „Si acum, Doamne, uitã-Te la amenintãrile lor, dã putere robilor Tãi sã vesteascã Cuvântul Tãu cu toatã îndrãzneala, si întinde-Ti mâna, ca sã se facã tãmãduiri, minuni si semne prin Numele Robului Tãu celui Sfânt, Isus.”

3.      Oameni care umbla cu Domnul Isus.

 • Vs.13 „Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.”
 • Vs.19-20 „Drept rãspuns, Petru si Ioan le-au zis: „Judecati voi singuri dacã este drept înaintea lui Dumnezeu sã ascultãm mai mult de voi decât de Dumnezeu; cãci noi nu putem sã nu vorbim despre ce am vãzut si am auzit.”

4.      Oameni care fac bine.

 • Vs.9 „Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si suntem întrebati cum a fost vindecat,”
 • Vs.16 „si au zis: „Ce vom face oamenilor acestora? Cãci este stiut de toti locuitorii Ierusalimului cã prin ei s-a fãcut o minune vãditã pe care n-o putem tãgãdui.”

5.      Oameni care proclama Evanghelia.

 • Vs.1-2 „Pe când vorbeau Petru si Ioan norodului, au venit la ei pe neasteptate preotii, cãpitanul Templului si Saducheii, foarte necãjiti cã învãtau pe norod, si vesteau în Isus învierea din morti.”
 • Vs.4 „Însã multi din cei ce auziserã cuvântarea, au crezut; si numãrul bãrbatilor credinciosi s-a ridicat aproape la cinci mii.”

6.      Oameni care sunt ameninţaţi.

 • Vs.17 „Dar, ca sã nu se lãteascã vestea aceasta mai departe în norod, sã-i amenintãm, si sã le poruncim ca de acum încolo sã nu mai vorbeascã nimãnui în Numele acesta.”
 • Vs.21 „I-au amenintat din nou, si i-au lãsat sã plece, cãci nu stiau cum sã-i pedepseascã, din pricina norodului; fiindcã toti slãveau pe Dumnezeu pentru cele întâmplate.”

7.      Oameni care sunt in partasie cu cei credincioşi.

 • Vs.23-28 „Dupã ce li s-a dat drumul, ei s-au dus la ai lor, si le-au istorisit tot ce le spuseserã preotii cei mai de seamã si bãtrânii. Când au auzit ei aceste lucruri, si-au ridicat glasul toti împreunã cãtre Dumnezeu, si au zis: „Stãpâne, Doamne, care ai fãcut cerul, pãmântul, marea si tot ce este în ele! … ”
 • Vs.32-33 „Multimea celor ce crezuserã, era o inimã si un suflet. Nici unul nu zicea cã averile lui Sunt ale lui, ci aveau toate de obste. Apostolii mãrturiseau cu multã putere despre învierea Domnului Isus. Si un mare har era peste toti.”

Responses

 1. Ma bucur pentru aceasta adevarata oaza de tihna sufleteasca si de inlaturare a temerilor cotidiene raspandite nu numai in poporul roman dar in intreaga lume (si noi stim de unde vin aceste zvonuri si cine le raspandeste – vremea este aproape !). Ma bucur frate Damian caci nu esti printre multimea de bloggeri care cu asiduitate sapa necontenit doar puturi crapate…(Ieremia 2:8-15) puturi care nu tin apa, savarsind astfel un indoit pacat:1) propovaduiesc o alta Evanghelie, a galcevii si defaimarii (ei sunt din samanta lui Simei, adica vanturatori de praf…,oameni de nimic…COLOSI DE NISIP…(2 Samuel 16:5-14); si 2) sapa puturi crapate intr-un loc de unde niciodata nu va tasni Izvorul de apa vie (Ioan 4:10-14; Ioan 7:37-38) ci doar se vor casca morminte… Deci, cand un orb calauzeste pe alt orb….a lui este groapa cea dintai…! (Matei 15:14).
  Iarasi zic, ma bucur pentru tine si blogul tau , pentru existenta unei sensibilitati vibrante, strapungatoare de inima, in toate temele si subiectele abordate, atat de necesare cresterii spirituale pana la statura de om mare in Hristos Domnul nostru! (Efeseni 4:12-16).
  „Go one”, adica tine-o tot asa intrucat binecuvantarile adevaratei Evanghelii marturisite prin cuvinte selectate cu grija si pline de o incarcatura semantica fara echivoc, iti vor contura si concretiza o imensa rasplata !
  Voi „pandi” noutatile de pe blogul tau si-mi voi stampara setea cu aceste adevaruri „revoltator de simple”, dupa cum spunea regretatul frate Liviu Olah, dar care constituie hrana zilnica zilnica a „cerbului doritor de ape limpezi de izvor’! (Psalmul 42:1)
  Abordarea temelor se face gratuit dar cu responsabilitate si efort sustinut, iar efectul mesajului este nu de „munitie de manevra” si care urmareste doar stimulare emotionala,efecte scenice sustinute de o tehnologie straina Evangheliei, adica doar fum, lacrimi si zgomot lamentabil… Evanghelia inseamna acea munitie de razboi care strapunge inimi (Fapte 2:37) sau taie (seaca) la inima pe cei tari la cerbice (Fapte 7:54). Caci a calca pe urmele Domnului Isus, inseamna a elibera prinsii de razboi (vezi Isaia 9:1-7: Isaia 42:7), intrucat Domnul Isus nu a venit in lume numai pentru a renova celulele inchisorilor si de a le monta termopane la ferestre… ci, ” pentru a scoate din temnita pe cei legati”, de a da drumul celor apasati…!
  Inca un adevar final de remarcat: Domnul Isus Hristos nu-si imparte slava Sa cu nimenea dintre noi !(Isaia 42:8). Noi, dupa ce am facut cu brio toata aceste lucruri, nu suntem decat „robi netrebnici” in toata destoinicia noastra !(Luca 17:7-10) A lui Hristos Domnul sa fie toata Slava in veci, AMIN !


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: