Publicat de: damianion | octombrie 13, 2009

Când cheamă oamenii pe Dumnezeu?

pozaCând cheamă oamenii pe Dumnezeu?

Geneza 4:17-26

 

Cum împarte Dumnezeu oamenii ? Oameni care cheamă Numele Lui si oameni care trăiesc fara a avea relaţie cu Dumnezeu. Cum oamenii ii împart pe oameni? după limba vorbita, după rasa, după apartenenţa la o naţiune, după profesie, după religie … Trăim vremuri in care mulţi oameni nu mai cheamă Numele Domnului, in timp ce o minoritate credincioasa traieste dependenta de Dumnezeu.

 

 

1.      Când se simt puternici si de succes, fiind legaţi de lucrurile materiale?

Istoria lui Enoh: Cain întemeiază oraşul căruia ii pune numele Enoh. Însemnătatea numelui Enoh: pe de o parte = dăruire, sfinţit, iniţiat in taine, îndemânatic, instruit, primul, inavatator; pe de alta parte = înarmat, bogat.

Din informaţiile oferite de versetele 20 – 23 se observa dezvoltarea de care a avut parte prima cetate. Iabal a fost tatăl celor care locuiesc in corturi si păzesc vitele – vs.20      = dezvoltare imobiliara. Iubal a fost tatăl tuturor celor care cânta cu alăuta si cavalul – vs.21 = divertisment, distracţie. Tubal-Cain a fost făuritorul tuturor uneltelor de arama si de fier = industrie. Mărturia depusa de Lameh in fata Adei si a Tilei: “Am omorât un om pentru rana mea, si un tanar  pentru vanataiele mele.” – vs.23 = politia, securitate

 

2.      Când se simt slabi?

Istoria lui Enos: însemnătatea numelui Enos: om slab, şubred, muritor, om slăbănog. Enos nu are aura lui Enoh. Nu in timpul dezvoltării materiale oamenii L-au căutat pe Dumnezeu, ci in timpul lui Enos. Când omul priveşte la ceea el poate face, se crede grovaz, maret si nu are nevoie de Dumnezeu. Când omul priveşte in sinceritatea sa la slăbiciunile sale, cu siguranţa ca va fi motivat sa cheme Numele Domnului – vs.26 „Lui Set i s-a nãscut si lui un fiu si i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii sã cheme Numele Domnului.”


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: