Publicat de: damianion | mai 19, 2009

Exista persoane pentru care Domnul inchide gura leilor ?

Exista persoane pentru care Domnul inchide gura leilor ?

Daniel 6

Daniel 6:16-17  Atunci împãratul a poruncit sã aducã pe Daniel, si sã-l arunce în groapa cu lei. Împãratul a luat cuvântul si i-a zis lui Daniel: „Dumnezeul tãu, cãruia necurmat Îi slujesti, sã te scape!” 17  Au adus o piatrã, si au pus-o la gura gropii. Împãratul a pecetluit-o cu inelul lui si cu inelul mai marilor lui, ca sã nu se schimbe nimic cu privire la Daniel.

 

1. Pentru cel ce are o relatie personala cu Dumnezeu.

  • Daniel 6:10  Când a aflat Daniel cã s-a iscãlit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odãii de sus erau deschise înspre Ierusalim, si de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga si lãuda pe Dumnezeul lui, cum fãcea si mai înainte.

 

2. Pentru cel ce se lasa calauzit de Duhul lui Dumnezeu.

  • Daniel 6:3  Daniel însã întrecea pe toate aceste cãpetenii si pe dregãtori, pentru cã în el era un duh înalt; si împãratul se gândea sã-l punã peste toatã împãrãtia.

 

3. Pentru cel ce este ispitit.

  • Daniel 6:4-5  Atunci cãpeteniile si dregãtorii au cãutat sã afle ceva asupra lui Daniel, ca sã-l pîrascã în ce privea treburile împãrãtiei. Dar n-au putut sã gãseascã nimic, nici un lucru vrednic de mustrare, pentru cã el era credincios, si nu se gãsea nici o gresalã la el si nici un lucru rãu. 5  Atunci oamenii acestia au zis: „Nu vom gãsi nici un cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afarã numai dacã am gãsi vreunul în Legea Dumnezeului lui!”
  • Daniel 6:11  Atunci oamenii acestia au dat nãvalã în casã, si au gãsit pe Daniel rugându-se si chemând pe Dumnezeul lui.
  • Daniel 6:15-17  Dar oamenii aceia au stãruit de împãrat, si i-au zis: „Sã stii, împãrate, cã, dupã legea Mezilor si Persilor, orice oprire sau orice poruncã, întãritã de împãrat, nu se poate schimba!” 16  Atunci împãratul a poruncit sã aducã pe Daniel, si sã-l arunce în groapa cu lei. Împãratul a luat cuvântul si i-a zis lui Daniel: „Dumnezeul tãu, cãruia necurmat Îi slujesti, sã te scape!” 17  Au adus o piatrã, si au pus-o la gura gropii. Împãratul a pecetluit-o cu inelul lui si cu inelul mai marilor lui, ca sã nu se schimbe nimic cu privire la Daniel.

 

4. Pentru cel ce se increde in Dumnezeu.

  • Daniel 6:20-22  Si apropiindu-se de groapã, a chemat pe Daniel cu un glas plângãtor. Împãratul a luat cuvântul si i-a zis lui Daniel: „Daniele, robul Dumnezeului celui viu, a putut Dumnezeul tãu, cãruia îi slujesti necurmat, sã te scape de lei?” 21  Si Daniel a zis împãratului: „Vecinic sã trãiesti, împãrate! 22  Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Sãu si a închis gura leilor, care nu mi-au fãcut nici un rãu, pentru cã am fost gãsit nevinovat înaintea Lui. Si nici înaintea ta, împãrate, n-am fãcut nimic rãu!”

 

Daniel 6:25-27  Dupã aceea împãratul Dariu a scris o scrisoare cãtre toate popoarele, cãtre toate neamurile, cãtre oamenii de toate limbile, care locuiau în toatã împãrãtia: „Pacea sã vã fie datã din belsug! 26  Poruncesc ca, în toatã întinderea împãrãtiei mele, oamenii sã se teamã si sã se înfricoseze de Dumnezeul lui Daniel. Cãci El este Dumnezeul cel viu, si El dãinuieste vesnic; împãrãtia Lui nu se va nimici niciodatã, si stãpânirea Lui nu va avea sfârsit. 27  El izbãveste si mântuieste, El face semne si minuni în ceruri si pe pãmânt. El a izbãvit pe Daniel din ghirele leilor!”


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: