Publicat de: damianion | ianuarie 21, 2009

De ce sa-L cunoastem pe Dumnezeu?

DE CE SA-L CUNOASTEM PE DUMNEZEU ?

 

Matei 11:28-30 ,,Veniti la Mine, toti cei truditi si împovãrati, si Eu vã voi da odihnã.  Luati jugul Meu asupra voastrã, si învãtati de la Mine, cãci Eu Sunt blând si smerit cu inima; si veti gãsi odihnã pentru sufletele voastre.  Cãci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoarã.”

 

CUNOASTEREA DE DUMNEZEU OFERA VIATA VESNICA. Ioan 17:3 ,,Si viata vesnicã este aceasta: sã Te cunoascã pe Tine, singurul Dumnezeu adevãrat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.” Aceasta afirmatie nu pare prea interesanta pentru omul firesc in a fi determinat sa-L cunoasca pe Dumnezu cu orice pret. Aceasta este fiindca lipsindu-i viata vesnica omul nu poate intelege ce anume ii lipseste. La fel ca un om care nu apreciaza o muzica buna, insa aceasta nu inseamna ca muzica nu este buna. 1 Corinteni 2:14-16 ,,Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, cãci, pentru el, Sunt o nebunie; si nici nu le poate întelege, pentru cã trebuiesc judecate duhovniceste.  Omul duhovnicesc, dimpotrivã, poate sã judece totul, si el însusi nu poate fi judecat de nimeni.  Cãci „cine a cunoscut gândul Domnului, ca sã-I poatã da învãtãturã?” Noi însã avem gândul lui Hristos.” Cei care nu inteleg oferta lui Dumnezeu, dovedesc ca nu au capacitatea de a observa ceea ce le lipseste. Ioan 11:25-26 ,,Isus i-a zis: „Eu Sunt învierea si viata. Cine crede în Mine, chiar dacã ar fi murit, va trãi.  Si oricine trãieste, si crede în Mine, nu va muri niciodatã. Crezi lucrul acesta?” Venirea la viata intr-un sens vesnic.

 

CUNOASTEREA DE DUMNEZEU OFERA CUNOASTEREA DE NOI INSINE. Traim zile in care psihiatrul si psihologul sunt foarte cautati. Azi, multe persoane cheltuiesc sume impresionante incercand sa se cunoasca pe sine, sa isi cunoasca psihicul. Cunoasterea de noi insine realizata prin cunoasterea de Dumnezeu ne smereste. El este sfant – noi nu suntem sfinti, El este bun – noi nu suntem buni, El este intelept, puternic, dragoste – noi nu suntem. A-L cunoaste pe Dumnezeu inseamna a ne vedea pe noi insine: asa cum a facut profetul Isaia in capitolul 6:5 ,,Atunci am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, cãci Sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, si am vãzut cu ochii mei pe Împãratul, Domnul ostirilor!” Asa cum a facut apostolul Petru: Luca 5:8 ,,Când a vãzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus, si I-a zis: „Doamne, pleacã de la mine, cãci Sunt un om pãcãtos.” In Dumezeu omul este reabilitat si isi recapata demnitatea.

 

CUNOASTEAREA DE DUMNEZEU OFERA CUNOASTEREA LUMII IN CARE TRAIM. Evrei 11:3 ,,Prin credintã pricepem cã lumea a fost fãcutã prin Cuvântul lui Dumnezeu, asa cã tot ce se vede n-a fost fãcut din lucruri care se vãd.” ,,6  si fãrã credintã este cu neputintã sã fim plãcuti Lui! Cãci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sã creadã cã El este, si cã rãsplãteste pe cei ce-L cautã.” Cunoastere cu privire la: partile bune si cele rele ale lumii, trecutul si viitorul lumii, scopul si judecata lumii.

 

CUNOASTEREA DE DUMNEZEU OFERA SFINTIREA PERSONALA. Este un scop pe care omul firesc nu si-l doreste. Problemele omului vin nu doar din faptul ca nu-L cunoaste pe Dumnezeu, ci si datorita starii de pacat. Cunoasterea de Dumnezeu duce la sfintire. A-L cunoaste pe Dumnezeu asa cum este El, inseamna a-L iubi asa cum este El si a dori a fi ca El. Ieremia 9:23-25  „Asa vorbeste Domnul: „Înteleptul sã nu se laude cu întelepciunea lui, cel tare sã nu se laude cu tãria lui, bogatul sã nu se laude cu bogãtia lui.  Ci cel ce se laudã sã se laude cã are pricepere si cã Mã cunoaste, cã stie cã Eu Sunt Domnul, care fac milã, judecatã si dreptate pe pãmânt! Cãci în acestea gãsesc plãcere Eu, zice Domnul.”  „Iatã, vin zilele, zice Domnul, când voi pedepsi pe toti cei tãiati împrejur, care nu Sunt tãiati împrejur cu inima,”

 

CUNOASTEREA LUI DUMNEZEU OFERA PUTERE SPIRITUALA BISERICII. In noi insine suntem slabi, taria o avem in Domnul. Daniel 11:32 ,,Dar aceia din popor, care vor cunoaste pe Dumnezeul lor, vor rãmâne tari, si vor face mari isprãvi.” De ce sunt azi crestini slabi ? – fiindca au permis mintii lor sa se conformeze ,,duhului veacului acestuia”. Scopurile lui Dumnezeu se indeplinesc intotdeauna. Cei care Il cunosc pe Dumnezeu sunt siguri ca Dumnezeu este cu ei si ei actionaeaza cu indrazneala. Exemplul lui Daniel este relevant pentru noi: Daniel 3:17-18 ,,Iatã, Dumnezeul nostru, cãruia îi slujim, poate sã ne scoatã din cuptorul aprins, si ne va scoate din mâna ta, împãrate si chiar de nu ne va scoate, sã stii, împãrate, cã nu vom sluji dumnezeilor tãi, si nici nu ne vom închina chipului din aur pe care l-ai înãltat!” Un dumnezeu slab are oameni slabi, insa Dumnezeul Sfintelor Scripturi este sursa puterii pentru cei care Il cunosc.

Cunoasterea de Dumnezeu ofera: viata vesnica, cunoasterea de noi insine, cunosterea lumii in care traim, sfintire personala, putere spirituala.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: