Publicat de: damianion | decembrie 16, 2008

Dumnezeu alege oamenii neprihaniti

Dumnezeu alege oamenii neprihaniti

 

Privind la viata lui Iosif si a Mariei din textele Biblice, Matei 1:19-21 si Luca1:26-38, intelegem urmatoarele:

 

1.      Pentru scopul Sau nobil Dumnezeu foloseste oameni neprihaniti.

a.      Prezentarea lui Iosif – Mt.1:19: era un om neprihãnit, nu voia s-o facã de rusine înaintea lumii

b.      Prezentarea Mariei – Lc.1:28 Îngerul a intrat la ea si a zis: „Plecãciune, tie, cãreia ti s-a fãcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântatã esti tu între femei!”  vs.30: Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; cãci ai cãpãtat îndurare înaintea lui Dumnezeu.

 

2.      Desi au framantari si neintelegeri oamenii neprihaniti cred si se bazeaza pe cuvantul Domnului. Oamenii neprihaniti asculta de Dumnezeu.

a.      Framantarile celor neprihaniti: Mt.1:19 ,,Dar pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arãtat în vis un înger al Domnului.” Lc.1:29, 34 ,,Turburatã foarte mult de cuvintele acestea, Maria se întreba singurã ce putea sã însemneze urarea aceasta.”

b.      Planul lui Dumnezeu – Mt.1:21 si Lc.1:31-33.

c.       Lucrarea Duhului Sfant – Mt.1:20 si Lc.1:35.

Confuzia, framantarile sunt eliminate prin clarificarea adusa de Cuvantul lui Dumnezeu.

 

3.      Planul lui Dunmezeu a schimbat in totalitate viata oamenilor neprihaniti. Planul lui Iosif si Maria a fost inlocuit de planul lui Dumnezeu pentru viata lor.

a.      Providenta, scopul Divin: Mt.1:22 ,,Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca sã se împlineascã ce vestise Domnul prin proorocul.” Lc.1:37 ,,Cãci nici un cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.”

b.      Decizia omului neprihanit: Mt.1:24 ,,Când s-a trezit Iosif din somn, a fãcut cum îi poruncise îngerul Domnului; si a luat la el pe nevastã-sa.” In urma framantarii sale Iosif are parte de descoperirea voii lui Dumnezeu pe care ulterior o implineste. Lc.1:38 ,,Maria a zis: „Iatã, roaba Domnului; facã-mi-se dupã cuvintele tale!” Si îngerul a plecat de la ea. Ingerul a plecat de la Maria doar dupa ce ea a spus aceste cuvinte.

Oamenii neprihaniti intelegand voia lui Dumnezeu iau deciziile asteptate de El.

 

Lipsa intelegerii planului Domnului aduce framantari in viata omului neprihanit,  insa ascultarea de Dumnezeu duce la implinirea scopului maret a Creatorului.


Categorii

%d blogeri au apreciat: