Publicat de: damianion | decembrie 5, 2008

Dumnezeu este cu noi

Isaia 7:14  De aceea Domnul însusi vã va da un semn: Iatã, fecioara va rãmâne însãrcinatã, va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Matei 1:22-23  Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca sã se împlineascã ce vestise Domnul prin proorocul, care zice:  „Iatã, fecioara va fi însãrcinatã, va naste un fiu, si-i vor pune numele Emanuil” care, tãlmãcit, înseamnã: „Dumnezeu este cu noi”.

 

EMANUEL

Dumnezeu este cu noi

 

             Profetia din Isaia 7:14 cuprinde: prezicerea unei nasteri unice (,,Iata, fecioara va ramane insarcinata.”), cat si prezicerea numelui Fiului (,,si-I va pune numele Emanuel”). Nu se mentioneaza nicaieri ca Domnul Isus ar fi fost numit ,,Emanuel” cata vreme a fost in misiunea de mantuire a omenirii, intotdeauna I s-a spus ,,Isus”. Unii comentatori Biblici afirma ca ,,Emanuel” ar putea fi denumirea dupa care va fi cunoscut Domnul Isus la a doua Sa venire.

             Dumnezeu a fost cu omul de la inceput. Astfel, la creat cu acest scop si i-a dat harul de a trai acest scop.

             Omul si l-a indepartat pe Dumnezeu. Omul s-a indepartat de Dumnezeu datorita pacatului, neascultarii sale. Omul s-a prabusit pe calea pacatului si a reusit sa franga ceea ce avea cel mai de pret (relatia cu Dumnezeu).

             Dumnezeu S-a sacrificat pe Sine Insusi ca sa ramana cu omul. Dumnezeu nu abandoneaza pe omul pacatos, ci pune in aplicare planul Sau de salvare a omului. Ceea ce Dumnezeu face foarte bun la inceput, omul ajunge sa strice datorita pacatului sau; iar ceea ce omul distruge, Dumnezeu salveaza. Fidel Numelui Sau, Domnul Isus avea sa mantuiasca poporul Sau de pacatele sale (,,Isus” inseamna:  Iehova este mantuire; Iehova, Mantuitorul.) Acest Fiu al providentei Divine nu era altul decat Insusi Iehova, care venise pe pamant cu chip de om avand scopul de a-i salva pe oameni de: pedeapsa pacatului, puterea pacatului, prezenta pacatului.

Pastor Damian Ion


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: